''Alle tollenaars en zondaars kwamen Hem opzoeken om naar Hem te luisteren...''

Isaan

In het noordoosten van Thailand (ook wel Isaan genoemd) wonen 22 miljoen mensen die nauwelijks het goede nieuws van Jezus hebben gehoord. Het is een bevolkingsgroep waarop wordt neergekeken door andere Thai. Ze zijn armer, spreken een dialect. Veel van de bouwvakkers en prostituees die de toeristen tegenkomen in de grote, bekende steden als Bangkok, Phuket en Pattaya komen uit dit gebied. 

Vaak wonen deze mensen in de sloppenwijken van die steden, als het uitschot van de samenleving. Jezus was het die 'vriend van hoeren en tollenaars' werd genoemd. Niet bepaald een mooie titel in de tijd van Jezus, maar het werd een eretitel. Jezus is gekomen ‘voor hen die een dokter nodig hebben’ (Marcus 2:17) om ‘te zoeken en redden wat verloren is’ (Lukas 19:10).

Naar deze verloren mensen zijn wij op zoek in onze evangelisatie in Isaan. Hen willen we vertellen over de redding die Jezus aanbiedt.

Wil je zelf eens kijken hoe klein de kans is dat je over Jezus kunt horen in Isaan? Op deze website staat een zogenaamde 'christian presence map' voor elke provincie in Thailand: https://estar.ws/